keinginan nabi saw.


Random Hadith Widget

Monday, May 14, 2012

Pelekat Hebat?Ini gambar pelekat/stickers

Ianya pelekat biasa. sekitar RM5 - RM10 boleh dapat.

Pelekat ini hanya mempunyai berat sekitar 5 - 10 gram (aku rasa lah)

Tapi pelekat ini boleh bergerak dengan kelajuan lebih 800km/jam dan lebihKorang percaya tak?Emm, betul ke?Jawapannya : BETULBila pelekat tadi dilekatkan pada kapal terbang. 

Pelekat itu bukan saja bergerak dengan begitu pantas malah dapat pergi ke negara-negara jauh hanya beberapa jam saja. Bahkan menjadi perhatian ramai.

"Pelekat yang biasa-biasa menjadi luar biasa"
Begitu juga dengan kita. Hakikatnya kita umat hujung-hujung akhir zaman ini amat berat ujiannya. kita ini iman lemah, nak beramal pun payah (aku le teww). Jadilah kita seperti pelekat yang murah dan takde bernilai sangat macam kat atas.


Manakala


Sahabat-sahabat nabi saw ialah manusia yang mendapat pengiktirafan sebagai manusia yang berjaya dunia dan akhirat. Kerana agama yang dibawa berserta pengorbanan untuk agama dalam kehidupan mereka. Merekalah manusia yang Hebat!. Maka, mereka umpama kapal terbang besar yang bergerak dengan megah dan hebat sekali.


Jadi, apa nak buat?


Kita kena la lekatkan diri kita dengan agama Allah SWT sepertimana sahabat-sahabat radiallahuanhum. Iaitu dengan kita tiru jejak langkah mereka. Langkah pertama kita kena banyak membaca kisah-kisah sahabat nabi SAW. Kitab fadhilat amal klik sini dan Kitab Hayatussahabah (kisah-kisah sahabat r.hum) oleh  Maulana Muhammad Yusuf al-Khandalawi rah. klik sini


Mudahkan?


Tapi kene lekat baik-baik la...jangan sampai tercabut pulak!PESANAN (langkah seterusnya): 

19, 20 DAN 21 MEI 2012 (SABTU HINGGA ISNIN MINGGU INI) DIADAKAN IJTIMAK IAITU PERKUMPULAN/HIMPUNAN SELURUH UMAT ISLAM BAGI MENDENGAR PENERANGAN DAN NASIHAT AGAMA OLEH ULAMA' YANG DIJEMPUT KHAS. IJTIMAK INI AKAN BERLANSUNG 3 HARI DI MASJID JAMEK BANDAR BARU SRI PETALING. SEMUA SAUDARA LELAKI AKIL BALIGH DIJEMPUT HADIR. MOGA KEHADIRAN SAYA DAN TUAN2 MERAIH RAHMAT ALLAH SWT.
(apa itu agama? agama ialah seluruh perintah-perintah Allah SWT dilaksanakan dengan cara nabi SAW)
4 comments:

 1. Erm mcm mane nk dptkan pelekat tu ye.

  ReplyDelete
 2. tn mulia di mana nih?? online dari nizamuddin kah?

  ReplyDelete
 3. hihihi,,,radzi_uitmjohor ngah kuar kat IPB ke?,,,insyaALlah,,,terkilan sikit sbb xsmpat nk g ijtima',,:(

  ReplyDelete
  Replies
  1. takpe tuan..tuan doakan la kejayaan ijtimak.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...